Pesto z medvědího česneku
Pesto z medvědího česneku je tady pro chvíle, kdy medvědí česnek z lesa a trhů zmizí.
Můžete si jej pak přidávat
- do těstovin,
- pomazánek,
- nebo jen tak na čerstvý chléb s máslem.
Složení: Medvědí česnek 60%, řepkový olej, slunečnicové semeno, mořská sůl
Objem: 200 g




Medvědí česnek je pro mnohé milovníky zdravého jídla skutečným důkazem toho, že jaro je už konečně tady. Kuchyň opět ožije čerstvými surovinami, které jí v zimě tak velmi chyběly.
Medvědí česnek je v kuchyni oblíbený nejen díky své chuti, ale vděčí za to zejména svým léčivým účinkům, které lidé znají již tisíce let. Poznejte je i vy, a objevte léčivou sílu medvědího česneku.
Recept na pesto s medvědího česneku
Pesto si připravíte velmi jednoduše a jeho obrovskou výhodou je to, že jej můžete skladovat v lednici, kde vám vydrží až do příští sezóny. Předem připravené pesto vás zachrání v nouzi, ale i tehdy, když spěcháte s přípravou oběda, nebo svačiny.
Ingredience:
- 500 g medvědího česneku,
- 350 ml olivového oleje,
- sůl (dle chuti),
- 100 g slunečnicových semínek.
Postup:
Listy medvědího česneku důkladně omyjte pod tekoucí vodou a následně vysušte ručníkem nebo utěrkou. Listy trochu nakrájíme, do mixovací nádoby nalijte olivový olej, přidejte medvědí česnek, podle chuti sůl a slunečnicové semínko. Všechny suroviny rozmixujte dokud nemá pesto krémovou konzistenci. Takto připravené pesto naplňte do zavařovacích sklenic a skladujte v lednici.
Pesto z medvědího česneku stačí pouze smíchat s uvařenými těstovinami, posypat strouhaným Parmazánem nebo tvrdým sýrem a oběd ja na světě.