Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku je tady pro chvíle, kdy medvědí česnek z lesa a trhů zmizí.

Můžete si jej pak přidávat

  • do těstovin,
  • pomazánek,
  • nebo jen tak na čerstvý chléb s máslem.

Složení: Medvědí česnek 60%, panenský olivový olej, slunečnicové semeno, mořská sůl
Objem: 100 g

Dostupnost Skladem
90 Kč
Pesto z medvědího česneku
Scorpionka pesto z medvediho cesneku
Limitovaná edice
Intenzivní chuť
Intenzivní chuť
Používáme pálivou, ovocitou Trinidad Moruga Scorpion!
Přírodní suroviny
Přírodní suroviny
Napoužíváme žádné stabilizátory, zhušťovače ani éčka!
Ruční výroba
Ruční výroba
Drobné nedostatky jsou znakem ruční práce!
Vlastní receptury
Vlastní receptury
Recepty testuju a vylepšuji od roku 2018!

Medvědí česnek je pro mnohé milovníky zdravého jídla skutečným důkazem toho, že jaro je už konečně tady. Kuchyň opět ožije čerstvými surovinami, které jí v zimě tak velmi chyběly.

Medvědí česnek je v kuchyni oblíbený nejen díky své chuti, ale vděčí za to zejména svým léčivým účinkům, které lidé znají již tisíce let. Poznejte je i vy, a objevte léčivou sílu medvědího česneku.

Medvědí-česnek-pro-výrobu-pesta-z-medvědího-česneku

Recept na  pesto s medvědího česneku

Pesto si připravíte velmi jednoduše a jeho obrovskou výhodou je to, že jej můžete skladovat v lednici, kde vám vydrží až do příští sezóny. Předem připravené pesto vás zachrání v nouzi, ale i tehdy, když spěcháte s přípravou oběda, nebo svačiny.

Ingredience:

  • 500 g medvědího česneku,
  • 350 ml olivového oleje,
  • sůl (dle chuti),
  • 100 g slunečnicových semínek.

Postup:

Listy medvědího česneku důkladně omyjte pod tekoucí vodou a následně vysušte ručníkem nebo utěrkou. Listy trochu nakrájíme, do mixovací nádoby nalijte olivový olej, přidejte medvědí česnek, podle chuti sůl a slunečnicové semínko. Všechny suroviny rozmixujte dokud nemá pesto krémovou konzistenci. Takto připravené pesto naplňte do zavařovacích sklenic a skladujte v lednici.

Pesto z medvědího česneku stačí pouze smíchat s uvařenými těstovinami, posypat strouhaným Parmazánem nebo tvrdým sýrem a oběd ja na světě.