Pečený buffalo květák

Drobné růžičky vypadají na fotce krásně nevinně, ale zakousněte se a ucítíte sílu chilli papriček. Směs ostrých chilli papriček a meruňky se zázvorem, po které nezůstane jedno oko suché. Můžete ji nahradit jemnější chilli omáčkou nebo použít obyčejný kečup, ale neochutnat tento květák jen kvůli ostré omáčce by byla škoda.

Kvetak-buffalo-s-merunkovozazvorovou-chilli-omackou-Scorpionka

Suroviny (na 2 porce)

Květák:

  • střední květák 1 ks
  • hladká mouka 120 g
  • sůl 1 špetka
  • voda 200 ml

Omáčka:

Dip:

  • zakysaná smetana 190 g
  • niva nebo jiný modrý sýr 30 g

Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z květáku odstraňte listy, vyřízněte košťál a rozeberte ho na malé růžičky.
  2. Mouku osolte, přilijte vodu a prošlehejte vidličkou na hladké těstíčko. Květákové růžičky v něm postupně obalte a skládejte je na připravený plech. Pečte 15–20 minut, až se obal připeče na květák a snadno ho sloupnete z plechu.
  3. Opečený květák potřete meruňkozázvorovou omáčkou nebo ho nechte mírně zchladnout a v omáčce ho obalte. Růžičky znovu rozprostřete na plech a pečte ještě 10–15 minut dozlatova a dokřupava.
  4. Na dip promíchejte zakysanou smetanu s rozdrobeným sýrem. Sýr pořádně rozmačkejte, aby se se smetanou propojil.
  5. Hotový pálivý květák podávejte se smetanovým dipem.

 

Prozkoumej-nabidku-Scorpionka.cz

nebo