Scorpionka burger
Jedná se o hamburger který vznikl ve spolupráci s vrchním kuchařem, pohostinství U Pěgřimků v Těrlicku, a který vám samozřejmě v tomto pohostinství s chutí a láskou připraví.
Hamburger si uděláme s bulek které si připravíme sami, a budeme mít z něj samozřejmě větší radost.
Budeme potřebovat na cca 4 hamburgerové bulky:
- 275 g hladké mouky + na pomoučení
- 170 ml teplé vody
- 20 ml oleje
- 20 g čerstvého droždí
- 1 a půl lžičky cukru krupice
- 2 lžičky soli
- 1 vejce
- ½ lžičky vody na potření spolu se zbytkem vejce
Ingredience smícháme, vytvoříme hladké těsto a necháme vykynout na teplém místě, pak rozdělíme na 4 části a uděláme bulky, které se nechají zase vykynout na plechu s pečícím papírem, pak pomazat vajíčkem a péct na 160 °C v předehřáté troubě do zlatova.
Na vyplnění bulek, aby hamburger byl hamburgerem budeme potřebovat:
- mleté hovězí maso ( aspoň půl kila)
- pár lístků salátu
- na kolečka nakrájené rajče a okurka
- sýr čedar
- plátky slaniny
- karamelizovaná slanina s cibulí ( připravíme tak že společně smažíme nadrobno krájenou slaninu s cibulí)
- nakládané Jalapeňos
- Scorpionka barbecue omáčka rajče a švestka
S mletého hovězího masa uděláme čtyři burgery, které grilujeme s obou stran, individuálně jak to kdo má raději. Někdo má rád propečený jiný zase šťavnatý.
Společně s masem si opečeme rozkrojené bulky a slaninu.
Pak skládáme, housku potřeme BBQ scorpionka omáčkou, salát, plátky rajčete ,plátky okurky, maso ( které jen osolíme a opepříme), sýr čedar, karamelizovanou slaninu s cibulí, opečenou slaninu, nakládané Jalapeňos, a opět vrchní část bulky potřeme bbq scorpionka omáčkou, hotovo. K tomu případně hranolky s tatarkou. No a zapijeme nejspíš pivkem, jakým? to už nechám na vás:)
nebo