Scorpionka burger

Jedná se o hamburger který vznikl ve spolupráci s vrchním kuchařem, pohostinství U Pěgřimků v Těrlicku, a který vám samozřejmě v tomto pohostinství s chutí a láskou připraví.

Hamburger si uděláme s bulek které si připravíme sami, a budeme mít z něj samozřejmě větší radost. 

Scorpionka-burger---specialita-mistniho-pohostinstvi 

Budeme potřebovat na cca 4 hamburgerové bulky:

  • 275 g hladké mouky + na pomoučení
  • 170 ml teplé vody
  • 20 ml oleje
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 a půl lžičky cukru krupice
  • 2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • ½ lžičky vody na potření spolu se zbytkem vejce

 

Ingredience smícháme, vytvoříme hladké těsto a necháme vykynout na teplém místě, pak rozdělíme na 4 části a uděláme bulky, které se nechají zase vykynout na plechu s pečícím papírem, pak pomazat vajíčkem a péct na 160 °C v předehřáté troubě do zlatova.

 

Na vyplnění bulek, aby hamburger byl hamburgerem budeme potřebovat:

  • mleté hovězí maso ( aspoň půl kila)
  • pár lístků salátu
  • na kolečka nakrájené rajče a okurka
  • sýr čedar
  • plátky slaniny
  • karamelizovaná slanina s cibulí ( připravíme tak že společně smažíme nadrobno krájenou slaninu s cibulí)
  • nakládané Jalapeňos
  • Scorpionka barbecue omáčka rajče a švestka

 

S mletého hovězího masa uděláme čtyři burgery, které grilujeme s obou stran, individuálně jak to kdo má raději. Někdo má rád propečený jiný zase šťavnatý.

Společně s masem si opečeme rozkrojené bulky a slaninu.

Pak skládáme, housku potřeme BBQ scorpionka omáčkou, salát, plátky rajčete ,plátky okurky, maso ( které jen osolíme a opepříme), sýr čedar, karamelizovanou slaninu s cibulí, opečenou slaninu, nakládané Jalapeňos, a opět vrchní část bulky potřeme bbq scorpionka omáčkou, hotovo. K tomu případně hranolky s tatarkou. No a zapijeme nejspíš pivkem, jakým? to už nechám na vás:)

 

Prozkoumej-nabidku-Scorpionka.cz

nebo

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení