Scorpionka burger

Jedná se o hamburger který vznikl ve spolupráci s vrchním kuchařem, pohostinství U Pěgřimků v Těrlicku, a který vám samozřejmě v tomto pohostinství s chutí a láskou připraví.

Hamburger si uděláme s bulek které si připravíme sami, a budeme mít z něj samozřejmě větší radost. 

Scorpionka-burger---specialita-mistniho-pohostinstvi 

Budeme potřebovat na cca 4 hamburgerové bulky:

  • 275 g hladké mouky + na pomoučení
  • 170 ml teplé vody
  • 20 ml oleje
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 a půl lžičky cukru krupice
  • 2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • ½ lžičky vody na potření spolu se zbytkem vejce

 

Ingredience smícháme, vytvoříme hladké těsto a necháme vykynout na teplém místě, pak rozdělíme na 4 části a uděláme bulky, které se nechají zase vykynout na plechu s pečícím papírem, pak pomazat vajíčkem a péct na 160 °C v předehřáté troubě do zlatova.

 

Na vyplnění bulek, aby hamburger byl hamburgerem budeme potřebovat:

  • mleté hovězí maso ( aspoň půl kila)
  • pár lístků salátu
  • na kolečka nakrájené rajče a okurka
  • sýr čedar
  • plátky slaniny
  • karamelizovaná slanina s cibulí ( připravíme tak že společně smažíme nadrobno krájenou slaninu s cibulí)
  • nakládané Jalapeňos
  • Scorpionka barbecue omáčka rajče a švestka

 

S mletého hovězího masa uděláme čtyři burgery, které grilujeme s obou stran, individuálně jak to kdo má raději. Někdo má rád propečený jiný zase šťavnatý.

Společně s masem si opečeme rozkrojené bulky a slaninu.

Pak skládáme, housku potřeme BBQ scorpionka omáčkou, salát, plátky rajčete ,plátky okurky, maso ( které jen osolíme a opepříme), sýr čedar, karamelizovanou slaninu s cibulí, opečenou slaninu, nakládané Jalapeňos, a opět vrchní část bulky potřeme bbq scorpionka omáčkou, hotovo. K tomu případně hranolky s tatarkou. No a zapijeme nejspíš pivkem, jakým? to už nechám na vás:)

 

Prozkoumej-nabidku-Scorpionka.cz

nebo