Veganská kimchi polevka

Kimchi polévka je hitem zimních plýskanic. (Je skvělá ale v každém ročním období). Společně s rýžovými nudlemi dobře zasytí a hlavně pořádně zahřeje. Stejně jako je spousta variant kimchi, tak i receptů na polévku je nepřeberné množství. Ta naše je upravena tak, aby byla poživatelná pro většinu lidí, originál je ovšem mnohem, mnohem pálivější. Ale koneckonců chilli si může přidat každý, tak jak mu vyhovuje.

Skvostna-Kimchi-polevka

Ingredience:

  • 400 g Tofu
  • 480 g našeho kimchi
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 střední cibule
  • 4 stroužky drceného česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky 
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • chilli podle chuti (ideální je použít fermentované chilli kapky)
  • jarní cibulka, nebo pažitka na ozdobu
  • sůl na dochucení

+ široké rýžové nudle

 

Postup, jak na to: 

V misce smíchejte drcený česnek, lžíci rostlinného oleje, sójovou omáčku. Tuto směs smíchejte s na nudličky nakrájeným tofu.

V hrnci rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a dozlatova ji orestujte. Do hrnce k cibuli přidejte tofu společně se smíchanou pastou. Přilijte vývar a na mírném plameni vařte zhruba 10 minut. Pak přidejte kimchi od scorpionky, přiveďte k varu a nechte ještě 5 minut vařit. Polévku ochutnejte a přidejte chilli, nebo chilli kapky. Dle chuti dosolte.

Na závěr připrvate rýžové nudle (dle návodu na obalu). Sceďte a vložte na dno polévkové misky, nebo talíře. Přelijte polévkou s tofu. Na závěr posypejte nakrájenou jarní cibulku, nebo pažitku.

 

Dobrou chuť!