Pastýřský koláč s karamelizovanou cibulkou

 

Tradiční anglická pochoutka vznikla jako jídlo, co dům dal. Do masové směsi lze přimíchat libovolnou zeleninu podle sezony a zakrýt ji listovým těstem nebo bramborovou kaší. V obou případech se zapečením promění v křupavou krustu, pod kterou se skrývá slané překvapení.

Pastyrsky-kolac-s-karamelizovanou-cibulkou-od-Scorpionky

Suroviny:

  • 500 g Hovězí plátky
  • 100 ml oleje (rýžový ,řepkový)
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 3 bobkové listy 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 500 g listového těsta
  • Pikantní karamelizovanou cibulku 180 ml

 

Postup:

  1. V tlakovém hrnci na oleji osmahneme maso s obou stran, a následně spolu s novým kořením, Jalovcem, bobkovým listem, česnekem a solí dusíme na nejslabším ohni 2,5 hodiny, tak aby se maso po vyjmutí dalo natrhat vidličkou.
  2. Natrhané Maso zamícháme s trochou šťávy která v hrnci zbyla, a vytvořenou směs pokládáme na čtverce s rozvaleného listového těsta, a na něj pokládáme karamelizovanou pikantní cibulku.
  3. Těsto přeložíme, zamačkáme okraje tak aby se slepily, a vzniklé šátečky poskládáme na plech s pečicím papírem.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 10 min do zlatova.
  5. Necháme cca 10 min vychládnout, a konzumujeme ještě teplé křupavé, nejlépe jen tak.

 

Prozkoumej-nabidku-Scorpionka.cz

nebo

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení