Pastýřský koláč s karamelizovanou cibulkou

 

Tradiční anglická pochoutka vznikla jako jídlo, co dům dal. Do masové směsi lze přimíchat libovolnou zeleninu podle sezony a zakrýt ji listovým těstem nebo bramborovou kaší. V obou případech se zapečením promění v křupavou krustu, pod kterou se skrývá slané překvapení.

Pastyrsky-kolac-s-karamelizovanou-cibulkou-od-Scorpionky

Suroviny:

  • 500 g Hovězí plátky
  • 100 ml oleje (rýžový ,řepkový)
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 3 bobkové listy 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 500 g listového těsta
  • Pikantní karamelizovanou cibulku 180 ml

 

Postup:

  1. V tlakovém hrnci na oleji osmahneme maso s obou stran, a následně spolu s novým kořením, Jalovcem, bobkovým listem, česnekem a solí dusíme na nejslabším ohni 2,5 hodiny, tak aby se maso po vyjmutí dalo natrhat vidličkou.
  2. Natrhané Maso zamícháme s trochou šťávy která v hrnci zbyla, a vytvořenou směs pokládáme na čtverce s rozvaleného listového těsta, a na něj pokládáme karamelizovanou pikantní cibulku.
  3. Těsto přeložíme, zamačkáme okraje tak aby se slepily, a vzniklé šátečky poskládáme na plech s pečicím papírem.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 10 min do zlatova.
  5. Necháme cca 10 min vychládnout, a konzumujeme ještě teplé křupavé, nejlépe jen tak.

 

Prozkoumej-nabidku-Scorpionka.cz

nebo