Pastýřský koláč s karamelizovanou cibulkou
Tradiční anglická pochoutka vznikla jako jídlo, co dům dal. Do masové směsi lze přimíchat libovolnou zeleninu podle sezony a zakrýt ji listovým těstem nebo bramborovou kaší. V obou případech se zapečením promění v křupavou krustu, pod kterou se skrývá slané překvapení.
Suroviny:
- 500 g Hovězí plátky
- 100 ml oleje (rýžový ,řepkový)
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček jalovce
- 3 bobkové listy 2 stroužky česneku
- sůl
- 500 g listového těsta
- Pikantní karamelizovanou cibulku 180 ml
Postup:
- V tlakovém hrnci na oleji osmahneme maso s obou stran, a následně spolu s novým kořením, Jalovcem, bobkovým listem, česnekem a solí dusíme na nejslabším ohni 2,5 hodiny, tak aby se maso po vyjmutí dalo natrhat vidličkou.
- Natrhané Maso zamícháme s trochou šťávy která v hrnci zbyla, a vytvořenou směs pokládáme na čtverce s rozvaleného listového těsta, a na něj pokládáme karamelizovanou pikantní cibulku.
- Těsto přeložíme, zamačkáme okraje tak aby se slepily, a vzniklé šátečky poskládáme na plech s pečicím papírem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 10 min do zlatova.
- Necháme cca 10 min vychládnout, a konzumujeme ještě teplé křupavé, nejlépe jen tak.
nebo