Vegetariánské karbanátky z červené čočky a pohanky

Tyhle karboše s vynikajícím dipem jsou pro každého, kdo z jakéhokoli důvodu vyhýbá masu a nebo pro dny, kdy si jen od něj chceme odpočinout.

Vegetarianske-karbanatky-s-cervene-cocky-a-pohanky

 Ingredience:

  • 250 g půlené červené čočky
  • 250 g pohanky
  • 1 l vody
  • 100 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 středně velká ciuble
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 zarovnaná lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky majoránky
  • olej na smažení

 

Dip:

 

Postup, jak na to:

Čočku spolu s pohankou propláchneme a s 1 litrem vody dáme vařit. V momentě kdy dojde čočka s pohankou do bodu varu, necháme ještě 5 minut vařit až zmizne voda s povrchu. Pak přikryjeme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít, osolíme, zamícháme a necháme vychladnout.

Do vzniklé hmoty pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, pepř, vejce, strouhanku a mouku. Vše pečlivě a dobře promícháme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Podáváme s dipem, který vznikne ze dvou dílů majonézy a jednoho dílu hrubozrnné chilli hořčice

 

Přeji dobrou chuť!