Vegetariánské karbanátky z červené čočky a pohanky
Tyhle karboše s vynikajícím dipem jsou pro každého, kdo z jakéhokoli důvodu vyhýbá masu a nebo pro dny, kdy si jen od něj chceme odpočinout.
Ingredience:
- 250 g půlené červené čočky
- 250 g pohanky
- 1 l vody
- 100 g strouhanky
- 50 g hladké mouky
- 3 vejce
- 1 středně velká ciuble
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
- 1 zarovnaná lžička mletého černého pepře
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky majoránky
- olej na smažení
Dip:
- Majonéza
- Scorpionka hrubozrnná chilli hořčice
Postup, jak na to:
Čočku spolu s pohankou propláchneme a s 1 litrem vody dáme vařit. V momentě kdy dojde čočka s pohankou do bodu varu, necháme ještě 5 minut vařit až zmizne voda s povrchu. Pak přikryjeme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít, osolíme, zamícháme a necháme vychladnout.
Do vzniklé hmoty pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, pepř, vejce, strouhanku a mouku. Vše pečlivě a dobře promícháme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Podáváme s dipem, který vznikne ze dvou dílů majonézy a jednoho dílu hrubozrnné chilli hořčice.
Přeji dobrou chuť!