Vegetariánské karbanátky z červené čočky a pohanky

Tyhle karboše s vynikajícím dipem jsou pro každého, kdo z jakéhokoli důvodu vyhýbá masu a nebo pro dny, kdy si jen od něj chceme odpočinout.

Vegetarianske-karbanatky-s-cervene-cocky-a-pohanky

 Ingredience:

  • 250 g půlené červené čočky
  • 250 g pohanky
  • 1 l vody
  • 100 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 středně velká ciuble
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 zarovnaná lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky majoránky
  • olej na smažení

 

Dip:

 

Postup, jak na to:

Čočku spolu s pohankou propláchneme a s 1 litrem vody dáme vařit. V momentě kdy dojde čočka s pohankou do bodu varu, necháme ještě 5 minut vařit až zmizne voda s povrchu. Pak přikryjeme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít, osolíme, zamícháme a necháme vychladnout.

Do vzniklé hmoty pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, pepř, vejce, strouhanku a mouku. Vše pečlivě a dobře promícháme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Podáváme s dipem, který vznikne ze dvou dílů majonézy a jednoho dílu hrubozrnné chilli hořčice

 

Přeji dobrou chuť!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení