Hovězí guláš se scorpionkou

Na hovězí guláš existují stovky receptů. Vyzkoušejte tento, který je vylepšený švestkovou chilli omáčkou od Scorpionky.

Hovezi-gulas-se-scorpionkou

Suroviny:

  • 600g hovězí klížka nebo krk
  • 300g cibule
  • 50g sladká paprika
  • 2 kavové lžičky soli
  • 1 kavová lžička mletého zeleného pepře
  • ½ lžičky mletého nového koření
  • 15 kuliček jalovce ( rozdrtit v hmoždíři)
  • 2 lžíce celozrnné žitné mouky
  • 3 lžíce scorpionka švestková zauzená omáčka

 

Postup: 

Omyté maso, rozkrájíme na stejně veliké kousky. Nakrájenou cibuli smažíme v tlakovém hrnci na oleji dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme. Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme vařící vodou a osolíme (pozor, ať se vám nespálí paprika).

Tlakový hrnec zavřeme a dusíme na slabém plameni 1 hodinu. Až je hovězí maso poloměkké.V hrnku rozmícháme mouku s vodou a zalijeme jím guláš, za stálého míchání necháme guláš zhustnout.

Na závěr přdáme švestkovou zauzenou scorpionku. Guláš podáváme nejlépe s karlovarským  knedlíkem, ale také může být s chlebem.

 

Karlovarský knedlík:

  • ingrendience:
  • 5 ks houska
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce máslo (přepuštěné)
  • 100 g máslo
  • 4 lžíce mouka (polohrubá)
  • trocha mléko
  • 1 hrst petrželka (nasekaná)
  • sůl
  • pepř

 

Housky pokrájíme na kousky, ty krátce opečeme na přepuštěném másle.

Žloutky vyšleháme s rozpuštěným máslem, přidáme opečené kostky pečiva, nasekanou petrželku, mouku, sůl a nakonec do směsi lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

Těsto dáme na potravinářskou fólii, vytvarujeme ho do dvou válečků.

Každý zabalíme do folie, zavážeme a vaříme v osolené vroucí vodě asi 25 minut.

 

Dobrou chuť!

 

Prozkoumej-nabidku-Scorpionka.cz

nebo

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení